Every Now and Then

In: English and Literature

Submitted By tecsun
Words 1731
Pages 7
MAASHA ALLAH ACADEMY, OJONGBODU OYO.
THIRD TERMINAL EXAMINATION 2011/2012 SESSION.
SUBJECT: ENGLISH LANGUAGE CLASS: PRY 1 1. I have ____________ money in my pocket. (A) many (B) some (C) a (D) an 2. Give me ________________ water to drink (A) many (B) a cup of (C) several (D) some 3. There is _________________ rice in the bag (A) one thousand (B) plenty of (C) one hundred (D) bunch 4. Give me ____________ meat (A) a piece of (B) a pair of (C) many (D) an 5. A ______________ of rice (A) bag (B) log (C)bucket (D) packet 6. A _________________ of bread (A) packet (B) bunch (C) loaf (D) bag 7. I like my _________ boy (A) baby (B) boy (C) bucket (D) tree 8. This is _______________ mango (A) an (B) a (C) un (D) in 9. Sola is ______________ married (A) getting (B) wearing (C) flower (D) setting 10. She is __________ sister (A) is (B) un (C) my (D) the 11. Ade _____________ to go to party (A) goes (B) went (C) likes (D) solves 12. I like __________ rice and beans (A) eat (B) ate (C) eating (D) eats 13. She ______________ the game (A) enjoys (B) gets (C) wears (D) bag 14. She _____________ quickly (A) run (B) runs (C) ran (D) rans 15. Mrs Tortoise and Mr. hare are going to have a _____________ (A) going (B) race (C) walk (D) set 16. Mr. hare runs ______________ (A) quickly (B) quick (C) quietly (D) slow 17. Mrs. Tortoise is ___________ (A) quickly (B) walking quietly (C) fast (D) well 18. Kola slept yesterday? (A) No,he did (B) Yes, he did not (C) Yes, he did (D) None of the above. 19. Bola played last night? (A) No, she did (B) yes, she does not (C) Yes, she did (D) Yes, she did not 20. The past tense of “Go” (A) goes (B) went (C) gone (D) came

SECTION B 1. Complete the table below

PRESENT TENSE PAST TENSE 1. Go 2. Sleep 3. See 4. Drink 5. Play

2. Complete the table

Singular…...

Similar Documents

Now They Are Gone

...0480775 Professor Diamond English 51 (T/R) 18 September 2012 Now They Are Gone. Black clouds covered the sky, scraps of buildings flying and the terrifying screeching and crying of the crowd is how many remember September 11th, 2001. The city that was full of life, lights and people changed in an instant. September eleventh was a chaotic event that changed the views of not only our country, but the world as well. What seemed like a normal day in my life was actually a life changing event two thousand eight hundred miles away. I was in the fifth grade when terrorists crashed a plane into the twin towers. I lived in a decently small city in San Diego, California. I had never been to New York, but I always wanted to go. I got up and got dressed for school then walked to school. My teacher’s name was Mrs. Brady, and she was a cheerful and outgoing teacher, but on this morning she was unusually somber and seemed nervous. I remember her on the phone for the first few minutes of class. The principal spoke over the intercom “Students, we are releasing everyone early to go home.” I was happy. My father did not have work, so I went to his house. The news was on every channel and I just wanted to watch a “kid show” I kept telling my father. When my mother got off of work, my parents sat me down to talk. “Why don’t I have school today?” I asked. “The school felt it was best for everyone to be home because there has been an attack on the largest building in New York......

Words: 498 - Pages: 2

Shopping - Then and Now

...Shopping – Then And Now There is no discussion that shopping habits have changed dramatically in the past 60 years. One of the biggest differences is online shopping. Many people now enjoy shopping from their computers, without a need to drive from store to store or standing in line to check out. But what is this kind of behavior doing to the social values on which the society is built? Will the malls and stores eventually stand empty? In 1950 there was no Internet and no super stores. When people needed groceries they would go to the grocery store and when they needed toys they would go to the toy store. There were a lot more small towns then and each town would have a large number of small stores to accommodate every shopping need. Each store was managed by its owner and emphasis was put on making the store an inviting place for people to go to. Stories were often exchanged in the stores and this way everyone knew when something was going on in the town. For holidays, many stores would work together to decorate the streets and store fronts and going shopping became a treat that involved more than just shopping. A family could spend a whole day looking at decorations and exchange news with friends while taking care of their shopping needs. Malls and department stores did exist in 1950, but they were more common around bigger cities and more densely populated areas. Malls were created to move shopping districts away from downtown areas and it was not unusual for someone......

Words: 646 - Pages: 3

Every

...things several times to get it right. C. I care about people and myself. D. I like looking at things in detail. 14. A.I like getting things finished. B. I am good at finding ways to do things. C. I like finding and working with new ideas. D. I like working things out. 15. A. I am good at doing things. B. I am good at feeling when things are right or wrong. C. I am good at thinking. D. I like experimenting. 1. After completing the test, circle the letters of the rods you chose for each number in the grid below. I 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. C A B B A B B C II D C A C C C D A III A B D A B A C B IV B D C D D D A D 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 2. Now add up the Totals of circles In each column. D A D C B A A Total _______ A C B D D C C Total _______ B B C A C D B Total _______ C D A B A B D Total _______ 3. Now take the total from each column and multiply it by 4 I II III IV _____ _____ _____ _____ X4= _____ Concrete Sequential ( CS.) Abstract Sequential ( AS.) Abstract Random ( AR.) Concrete Random ( CR.) X 4 = _____ X 4 = _____ X 4 = _____ 4. The one with the highest number shows you how you most often process information and how you prefer to work 5. To get a really good picture of how your mind likes to work, you can put all of the information above onto a chart on the next page. It is very easy. All you have to do is to put a dot on the number of your score in each of the four areas 9CS, AS, AR, CR) then join-up the dots. If you are like most......

Words: 814 - Pages: 4

Society: Every Now and Then

...EVERY NOW AND THEN Being one of the minorities sometimes makes you proud, especially, when that minority was once familiar, the one which was right in the eyes of the once young but now, for the young ones, we find it strange. Proud and sad. I had these mixed emotions when we had the activity “10 steps before sexual intercourse” June 21, 2012. Proudly, we were one of the minorities, one of the minorities who still live on the lessons given by our grandparents, one of the minorities who still believe that there should be a thing called marriage and value it by being a pure one on your first time, one of the minorities who were able to think what is supposed to be done by a Filipina woman knowing our culture, one of the minorities whom I can say are least influenced by the western culture as we call it. Sadly, we were one of the minorities who have thoughts and plans that are left behind in our age today, one of the minorities whom our age level would think are kill joys, one who still live up on the lessons from our parents and refuse to make mistakes on our own and learn our lessons then on. This is the first thing which I thought was once strange but now find it familiar. Courtship. Harana. A Philippine culture of courtship which is usually done at night, the guy will sing a song for the girl he’s trying to please. A scene so very familiar in the same country I live in at the time when my grandparents where in my age. I haven’t seen anyone do it nowadays, there may be...

Words: 559 - Pages: 3

Then and Now

...A Tool Used Then and Now My tool is a sharp-pointed stone. It’s usually made from flint, a type of stone. Homo Habilis made it by banging two stones together and breaking one of them, leaving it with a sharp edge. It could also be made by just flaking and chipping pieces off the edges of a flint stone. Early humans used this tool to cut bones, meat, twigs, and dead animal skins. Although this tool was substantially distinguished from others, it is very easily made and has multiple purposes. This tool was also used as a weapon, allowing early human ancestors to travel to different regions where they may have encountered dangerous animals. This enabled early humans to use this tool to hunt and to protect themselves. This tool reflects the past because it was created by ancient ancestors in ancient times. It reflects the present because knives and arrows were invented from the idea of a sharp pointed rock and are used in similar ways today. It reflects the future because overtime people will develop and discover more ways to use and make sharp objects. Time has affected this tool because where in ancient times this tool was hand-crafted using stone, modern inventions are often made from metals using robotic machinery. The one thing that remains the same is its purpose. My perspective of this tool is different from an ancient point of view because I simply see it as an ancient tool used long ago. We no longer have to make our tools by hand. I can just go to a store and buy...

Words: 483 - Pages: 2

Then and Now

...Then and Now Life, is it the same as it was millions of years ago? No, this is because of what is known as evolution. The world is forever changing. There seems to be something new discovered all the time. This maybe because the scientist have not had time to explorer everywhere and everything. However, there could also be another explanation to this, evolution. Evolution is a scientific theory that helps to explain the presences of new varieties of living things, both now, in the present as well as in the history of the earth. The theory of evolution is based on the differences and similarities that occur within living things over a period of time and among habitats. It takes in consideration the biological processes that occur of genetic drift, natural selection, gene mutations, and changes in the habitats that occur. This theory explains why in the past there may have been many different varieties of a species, but now there are far less of them. A species changes over time. It can grow bigger, smaller, develops new traits, or many other things can change in it. The evolution of a horse is an example of this. Over 50 million years ago, the horse was an animal that was about the size of today’s dog. The earlier horses were better suited for a tropical area than the plains of out west. However, because of evolution they adapted this maybe because of other animals that were predators or because of the lack of resources that were available. Horses even had multiple......

Words: 1074 - Pages: 5

Every You, Every Me-David Levithan

...incidents either are the product of the author’s imagination or are used fictitiously. Any resemblance to actual persons, living or dead, events, or locales is entirely coincidental. Text copyright © 2011 by David Levithan Jacket and interior photographs copyright © 2011 by Jonathan Farmer All rights reserved. Published in the United States by Alfred A. Knopf, an imprint of Random House Children’s Books, a division of Random House, Inc., New York. Knopf, Borzoi Books, and the colophon are registered trademarks of Random House, Inc. Visit us on the Web! randomhouse.com/teens Educators and librarians, for a variety of teaching tools, visit us at randomhouse.com/teachers Library of Congress Cataloging-in-Publication Data Levithan, David. Every you, every me / by David Levithan ; photographs by Jonathan Farmer. 5/340 p. cm. Summary: Evan is haunted by the loss of his best friend, but when mysterious photographs start appearing, he begins to fall apart as he starts to wonder if she has returned, seeking vengeance. ISBN 978-0-375-86098-0 (trade) — ISBN 978-0-375-96098-7 (lib. bdg.) — ISBN 978-0-375-89621-7 (ebook) [1. Mental illness—Fiction. 2. Emotional problems—Fiction. 3. Interpersonal relations—Fiction. 4. Friendship—Fiction. 5. High schools—Fiction. 6. Schools—Fiction.] I. Farmer, Jonathan, ill. II. Title. PZ7.L5798Ev 2011 [Fic]—dc22 2010048723 Random House Children’s Books supports the First Amendment and celebrates the right to read. v3.1 To Jake Hamilton (for......

Words: 31775 - Pages: 128

Now in the World

...city.” 3. “Stores close in the early evening, and the streets do not come alive until the next morning.” 4. “The people in small towns or villages seem more relaxed and move in a more leisurely way.” Activity 4, pages 14–17 Preview Answers will vary. 1 Post-Reading 1. Some cancer risks can be reduced by implementing lifestyle changes. 2. “By eating better, exercising regularly, and staying out of the sun, people can reduce their risks of cancer.” 3. Each paragraph discusses one method (cause) for reducing cancer risks 4. The foods contain saturated fat (“These popular foods contain large amounts of saturated fat, which is one of the worst kinds of fat.”) Processed food does not contain fiber. (“Instead, they now eat a lot more processed foods that do not contain natural fiber.”) 5. Food with a lot of fat tastes better. (“Although light and fat-free products are constantly being introduced to the consumer market, many people still buy foods that contain fat because they often taste better.”) Activity 5, pages 17–22 Preview Answers will vary. Post-Reading 1. Community colleges and universities; community colleges 2. I. Thesis: “However, if the choice is based on three specific factors, namely, cost, location, and quality of education, students will quickly see the advantages that attending a community college offers.” II. A. Costs II. A. 1. a. $3,000 II. A. 1. b. University: over $25,000 II. A. 2. b. Photocopying costs II....

Words: 1746 - Pages: 7

Apocalypse Now

...Joseph Tanaka Dr. Whipple Eng 150 Apocalypse Now Review The sound of machine guns, the whirl of helicopter blades, and “the smell of napalm in the morning” makes Apocalypse Now by Francis Ford Coppola look like a traditional, action-packed Vietnam War movie. However, upon further examination, the film reveals a much deeper, ominous, and senseless reality that realistically depicts the Vietnam War. Apocalypse Now is a masterpiece of the nineteen sixty counter culture movement that is transposed into the characters of the Vietnam War. The aspects of Apocalypse Now that make it one of the most horrifying movies of the Vietnam era are the characters, the plot, and the setting. The horrifying way human beings treat one another is an enduring quality present in the characters Apocalypse Now. Lt. Col. Bill Kilgore’s Ninth Air Calvary embodies the brutality of the war because of his callous attack on a village filled with non combative residents. In the scene of the helicopter attack on the Mekong Delta village, a Vietnamese villager comes up to an American helicopter loading a wounded soldier and throws a hat with a grenade inside, blowing up everyone inside. Upon seeing this attack by a single villager, Kilgore exclaims, “Holy Christ she’s a savage, somebody get that Dink!” and a group of helicopters decimate her family trying to run away. Not only ruthless was Kilgore’s response but also the amusement that his own soldiers felt while shooting the woman and other innocent......

Words: 1360 - Pages: 6

Once Now

...Mazhar ERP: 11060 Class: 4188 Email: hafsa_mazhar@outlook.com Final Draft Once I was a lively spirit; now I am a depressed soul. Once I was like a free bird, soaring through the skies, with my wings spread wide. There were a thousand places I could go and a million things I could see. The world was my oyster. The freedom exhilarated me. Now I am like a caged bird, trapped behind bars, with clipped wings. My entire world is enclosed behind the four walls of my owner’s apartment, and the skyscrapers outside my window are the only things I see. The imprisonment distresses me. Once I was a daughter of the most amazing parents. Love, compassion, and respect were all I received from them. They did everything they could to make my life heaven on earth. Now I am the maid of the most heartless family. Car crash, deaths, and desolation, my parents left me alone in this cruel world to fight my own battles. I mourn for those blessed days and shed tears at my loss. Just a few hours turned my life into hell. Once I was happy, smiling, laughing, living my life to the fullest. I had everything I wanted or needed; a huge house, a gorgeous car, and cool friends. Every moment was worth cherishing. Now I am sad, depressed, weeping on the outside, and dying bit by bit inside. All the happiness I once had has been ripped away from me and every moment is spent wishing for death....

Words: 257 - Pages: 2

The Power of Now

...The Power of Now A Guide to SPIRITUAL ENLIGHTENMENT By Eckhart Tolle CONTENT Foreword ........................................................................................................................... 4 Acknowledgments ............................................................................................................. 7 INTRODUCTION ................................................................................................................. 8 The Origin Of This Book .................................................................................................. 8 The Truth That Is Within You......................................................................................... 10 1. YOU ARE NOT YOUR MIND....................................................................................... 13 The Greatest Obstacle to Enlightenment......................................................................... 13 Freeing yourself from your mind .................................................................................... 16 Enlightenment: Rising above Thought............................................................................ 19 Emotion: The Body's Reaction to Your Mind................................................................. 21 2. CONSCIOUSNESS: THE WAY OUT OF PAIN ........................................................... 26 Create No More Pain In The Present..........................................................

Words: 64123 - Pages: 257

Apocalypse Now

...will be investigating the use of Walter Murch’s Sound design on Apocalypse Now (1979) and The Conversation (1974) whiles exploring the use of different sound aesthetics found in a scene from each film. Examining these different techniques will shed light on just how much it affects the nature of the film itself and it’s audience through an audio-visual perspective. Apocalypse now has a fascinating use of sound that conveys tension, character subjectivity and at times suggests a psychoneurotic mind state in which diegetic/non-diegetic sound and music together alludes. How does Murch use sound and music to push the films narrative? In what way does Murch’s theories on sound help us understand the way in which it helps shape its accompanying visuals on screen or vis-versa. This will form part of a theoretical inquiry into sound in cinema as a whole whiles looking at the possible outcomes of a film without the use of some of these groundbreaking methods. Apocalypse Now, directed by Francis Ford Coppola is set during the Vietnam war, Cpt. Willard travels up the Nung River in Cambodia to kill Colonel Kurtz as part of top secret mission that apparently ‘doesn’t exist’. Apocalypse Now is widely regarded as a timeless masterpiece, unsurprisingly gaining Walter Murch an Oscar for his work on the beautifully orchestrated sound mix. Right from the start Murch describes his approach to this film as ‘jumping with both feet into the fire’ (Jarrett & Murch, 2000). This expression sums up...

Words: 2073 - Pages: 9

Astronomy Then and Now

...Astronomy: Then and Now Have you ever heard the saying you can’t teach an ole dog new tricks? What about the one where three old dogs teach new tricks? I’m sure you have heard that one, anyone who knows about our solar system can thank the three old dogs. Well, they’re not dogs at all, and at their time they weren’t old but in our time their long gone. Of course, I am speaking about Ptolemy, Copernicus, and Kepler. Funny thing is each one of them challenged and changed their predecessor's work, for the better of course, but we will get to that later. We have these three men to thank for a whole lot of new tricks. To name a few would be, our solar system, the way we form our maps, and we can’t forget the numerous mathematical formulas used to make ideas come to life. In this research paper, we will touch base on the lives of three great astronomers and the tricks they have taught us. We will also see how astronomers of today contribute to our everyday lives. Some say that our first astronomer was a great astronomer. Other say, “Ptolemy was the only great astronomer of Roman Alexandria.” (Brown, 2016) It’s all a matter of opinion, but what we cannot deny was Ptolemy was a great astronomer of his time and today. We do not know much about Ptolemy’s personal life. What we do know about him came from his work. He was born around 85ce in Egypt to a Greek family even though he bore a roman name. To say Ptolemy was diverse is an understatement. He was also diverse in his......

Words: 3691 - Pages: 15

Every

...as global conflict, religious conflict, interpersonal conflict, cultural conflict and many others. However, the responses and consequences are largely dependent on the perspective, attitude and actions of all parties involved. All of these factors play a large role in whether the best or worst is brought out in people. While in the midst on conflict, ordinary individuals are able go above and beyond the conflict, bringing out their best qualities. Conflict has given them the perfect opportunity to shine, and allowing them to become an inspiration and role model to others. Malala Yousafzai was a advocate for education for girls, leading her to be targeted and shot by the Taliban. Malala survived, and bounced back stronger than ever. She now speaks on the importance of education. Malala stated “I don’t want revenge on the Taliban, I want education for sons and daughter of the Taliban.” Malala’s best personal traits where bought out, although she was already compassionate, kind and forgiving, she was able to take this a step further and share this with the rest of the world. Malala Yousafzai’s story proves that while in the midst of conflict, the best traits in people can be brought out. The best and worst in people can both be brought out, as conflict influences people to do things they wouldn’t do in their everyday lives. Conflict can’t often be controlled and it is bound to happen, however, the action taken is up to the individual. Oskar Groening, a Nazi stationed at......

Words: 465 - Pages: 2

Not Now

...Submit your assignment using the Assignment Files tab. SupportingMaterial:Individual: Frequent Shopper Program, Part IIIndividual: Frequent Shopper Program, Part IAccess the Lynda.com videos May, 31 - Jun, 06 Week5 Software Testing Objectives/Competencies 5.1 Identify software testing techniques. 5.2 Define the software testing environment. 5.3 Develop a software testing plan. Required Learning Activities • Ch. 8, Beginning Software Engineering Instructions Read Ch. 8, "Testing," Beginning Software Engineering. • Lynda.com®: Managing Project Quality Instructions Watch the Lynda.com® video "Managing Project Quality" with Bob McGannon. • Supporting Activity: Test Coverage Instructions Explain why testing every line of code for correctness is still insufficient for ensuring that a program is bug-free. Give an example supporting this. See the student website for additional recommended learning activities that may help you learn this week's concepts. Assignments Title Type Due Week Five Participation Instructions: Individual Jun 06, 2016 11:59 PM Points 4 Participate in class discussion. Learning Learning Team: Software Engineering Plan, Final Paper team Instructions: Write a 1- to 1.5-page paper (350 to 525 words) for the fourth and final section of the Learning Team Project, including the following: • Describe the infrastructure, including hardware and software capabilities, that will make up the software......

Words: 2511 - Pages: 11

View Deal on Amazon | TROPPA GRAZIA | Francis D. K. Ching, Architectural Graphics, 6th Ed PDF (digital)