Sampe

In: Social Issues

Submitted By angelyncamille
Words 2850
Pages 12
ANGELYN CAMILLE MENDOZA LOCAL FISCAL ADMINISTRATION * Fiscal administration refers to systems, structures, processes, resources, and the policy, environment, government, the inter-governmental and inter-local fiscal relations, affecting among others, the following: * the giving of allotments and grants by the national government (NG) to local government units (LGUs); * sharing of taxing powers between the NG and the LGUs, and among LGUs units; * policy on tax rates and structure; * revenue and expenditure planning; * revenue utilization and expenditure allocation; * monitoring and approval of budgets, tax ordinances and other fiscal measures; * policy on borrowing and borrowing instruments; and * appointment and supervision of local fiscal officers. ORGANIZING FOR LOCAL FISCAL ADMINISTRATION: Fiscal activity is present in all levels of the organization, whether line or staff; top management level through middle management; the rank and file. Top management is most interested in it; middle management is deeply involved in it; the rank and file is affected by whatever results from it. ORGANIZING FOR FISCAL ADMINISTRATION: The principal agencies tasked with fiscal functions: 1. Congress, especially the Lower House - Congress is responsible for revenue and expenditure policies. 2. Department of Finance - Revenue generation and collection - Fund custody - Disbursements - Keeping of accounts 3. Department of Budget and Management - Review of estimates and fiscal policy studies are done by the Department of Budget and Management in close consultation with the National Economic Development Authority; The Central Bank and other economic planning entities of the state to see to it that fiscal plans and programs are geared…...

Similar Documents

Engr.

...Disease Management Spraying with Neem extract will be done as the need arises to control chewing and sucking insects, likewise, fruit fly traps will be installed along the perimeter to control the fruit fly population. Disease plants will be uprooted to control the spread of viral diseases. Harvesting Picking of tender pods will be done at marketable stage and this will be done every 3 days interval. Data to be Gathered The following data will be gathered in this study: 1. Initial Height of Plants gathered in centimeter. This will be taken by measuring the height of the plant, from base to the tip of the tallest leaf of the 10 sampe plants at 1 week after emergence. 2. Final Height of Plants gathered in centimeter. This will be taken by measuring the height of the plant, from base to the tip of the tallest leaf of the 10 sampe plants a day before the final harvesting. 3. Rate growth at weekly interval in centimeter. This will be taken by measuring the height of the plants from the base to the tip of the tallest leaf of the 10 sample plants at weekly interval. 4. Number of Productive Stem and Non Productive Stem per plant. This will be taken by counting the productive stem per plant based on the 10 sample plants. 5. Number of Flowers Emerging Emerge and Number of Flowers Developed. This will be taken by counting the number of emerged and numbers of flowers developed per plant on the 10 sample plants. 6. Number of Marketable and......

Words: 2981 - Pages: 12

Csr at Mercks

...duduk di bangku sekolah dasar. Aurela harus keluar dari zona nyamannya yaitu lingkungan 55 | P a g e “Disable doesn’t mean Unable” keluarga ke lingkungan masyarakat (sekolah). Hal ini membentuk persepsi Aurela yaitu persepsi yang terjadi diluar batas optimal, dimana ia merasa pesimis dan takut untuk berinteraksi dengan lingkungan di luar keluarga. Hal ini dialami saat ia berumur 10 sampai dengan 13 tahun, dimana ia baru saja menyadari bahwa dirinya memiliki keterbatasan fisik. Aurela dianggap sebagai suatu hal yang ‘berbeda’ oleh teman satu sekolahnya sehingga banyak sekali perlakukan diskriminatif yang ditujukan terhadap dirinya. Hal in tersirat dari hasil wawancara sebagai berikut: “Gua dulu belum bisa nerima diri pas kelas 5 SD sampe kelas 1 SMP lah. Temen-temen juga ada yang ngeledekin. Tapi yang paling nguatin itu emang keluarga, temen-temen deket sama gereja”. Hal yang sama terjadi pada informan lainnya, Yefune Prakacipta sempat minder atau pesimis dengan keterbatasan fisik pada dirinya ketika ia harus berinteraksi dengan lingkungan sekitar, seperti pada kutipan wawancara berikut: “Paling untuk awal-awal sih minder juga yah, kalau misalnya sekolah gitu, di awal-awal malu-malu tapi udah lama kelamaan sih bisa, bisa ngikutin gitu maksudnya. Jadi saya sih memang tidak gampang terlalu deket ke orang. Misalnya sudah deket sama temen itu tuh ya itu saja”. Berbagai pengalaman yang dialami oleh informan tersebut khususnya Aurela dan Yefune, memberikan suatu dampak atau......

Words: 28399 - Pages: 114

Information

...Problem Scenario Problem Characteristics 1. Should have multiple data enough to realize the need for data management. Sample Problem Scenario 1: Capture the data at the Customer registration desk of a bank. Sample customer profile is given in the Customerprofile_roleplay.ppt. Facilitator can either give a hardcopy of the profile to selected participants and conduct a roleplay with one participant acting as customer desk person or show the profile on the screen and ask participants to capture the data on their notepad. Sample Problem Scenario 2: Capture the data at the inventory receiving desk of a retail shop. Sampe product profile is given in the ProductList_roleplay.ppt. Ask participant to play the role of inventory desk person and capture the product details. Sample Problem Scenario 3: Capture data at the ticketing desk of an airlines. Sampe people profile is given in the PeopleTravel_roleplay.ppt. Ask participant to play the role of travel desk person and capture the person details. Activities / Roleplays : Customer registration desk data managenment can be conducted as a role play / activity in the session. Roleplay : Step1:Select two particpants as the customer registration desk agents for two banks. Brief them on the role of data collection in notebook sitting at a desk (at a corner). Agents can decide on what data they need to collect. Step 2: Circulate the customer profile among selected participants (make sure that sheets with same......

Words: 446 - Pages: 2

Business

...untuk memperbaiki microsd yang rusak: Micro sd Cara ke-1: Keluarkan microsd dari handphone. Bersihkan lempengan tembaga(warna kuning keemasan) dgn penghapus pensil (yg warna putih). Lakukan perlahan sampe lempengan tsb terlihat bersih. Masukkan micro sd ke hh dan check apa udah bisa terbaca atau belum. Cara ke-2: Ke Options-Memory lalu highlight tulisan “Total Space” Kemudian tekan tombol ? dan pilih Repair Check apa udah bisa terbaca di hh. Cara ke-3: Hubungkan hh ke pc pake kabel data. Browse directory media card di windows explorer(biasanya namanya Removable **) lalu klik right button mouse dan pilih Properties-Tools trus pilih lg Scan disk, tunggu sampe selesai. http://aksesoris-handphone.com/blog/cara-mudah-memperbaiki-micro-sd-yang-rusak/ 1/3 6/1/2014 Cara Mudah Memperbaiki Micro sd yang Rusak | Aksesoris Handphone Murah Unplug kabel data. Sekarang check lg apa media card udah bisa terbaca di hh. Cara ke-4: Hubungkan hh ke pc pake kabel data. Buat folder baru di hard drive pc sbg backup folder media card. Lakukan error check pada media card. Copy seluruh isi media card ke folder tsb. Hard format media card dgn cara: highlight direktori media card lalu klik kanan tombol mouse dan pilih ‘Format’. Berikan tanda ? di tulisan FAT16. Tunggu sampe proses selesai. Copy kembali isi backup media card yg ada di backup folder pc. Cara ke-5: Sering kali memory card setelah di konek ke PC tidak terbaca sebagai removable disc, alias tidak mau......

Words: 681 - Pages: 3

Being Good People

...Tepung Membuat Gantungan Kunci Kerajinan tangan dari bahan tepung maizena dapat dibuat pernak-pernik kerajinan unik seperti : tempat lilin, hiasan dinding, kotak pensil, pigura, lukisan yang sangat menarik, gantungan kunci dll.. Bila ditekuni menjadi sebuah bisnis sampingan/ home industry bisa menghasilkan omzet jutaan rupiah. Untuk modelnya bisa meniru dari model yang terbuat dari bahan clay. yang sudah beredar dipasaran. bisa dibuat asumsi omzet penjualan sbb:  1 buah gantungan kunci bisa dijual dengan harga, 5 br, celengan 15 rb ~ 25 rb, kotak pensil 10 rb ~ 15 rb, hiasan sendok 30 rb, tempat lilin 35 rb, hiasan dinding 60 rb, hiasan nama dengan piguran 150 rb dll ,, nah bisa anda hitung sendiri berapa omzetnya jika bisa menjual sampe beberapa pcs...nah untuk promosi usahanya bisa dengan mengikuti pameran/ bazar atau dengan menyebar brosur-brosur ke lingkungan dekat rumah kita atau khalayak ramai.. Untuk membuat hiasan dinding berikut bahan bahannya : Bahan baku : 1.Tepung maizena curah, 400 gr 2.Lem fox 200 gr 3.Air dan minyak goreng secukupnya Bahan penunjang : 1.Kertas karton 2.Pewarna makanan ( merk grave dll ) Alat kerja : * Pisau kecil, seruatn buah, cetakan kue, Plastik untuk alas mencetak, gunting dll Langkah-langkah pembuatan Kerajinan tangan: * Campurkan Lem dan teung ke dalam wadah/toples kemudian tambahkan air dan minyak sedikit demi sedikit sambil diremas remas menggunakan tangan sampai adonan pulen. * Ambil adonan......

Words: 1625 - Pages: 7

Teest Sampe

...Challenges within a CMO Purification Process A Case Study of Crossflow Micro- and Ultrafiltration 6th European Downstream Technology Forum September 7, 2010, Sartorius College, Goettingen Agenda I. II. Introduction Overview applications for CFF at RHB III. Case study I & II IV. Strategies to maintain quality Richter-Helm offers services for (co-)development and manufacture of biopharmaceuticals Business Units and Services In- & Out-Licensing Marketing & Sales Contract development Contract manufacturing Business Development Team GMP-Production Facility, Bovenau 3 Richter-Helm was one of the first companies to produce recombinant proteins in accordance to GMP-guidelines History of Richter-Helm Timeline 1987 1989 1993 1998 2000 2001 Foundation of Pharma Biotechnologie Hannover and start of GMP production Entering contract GMP manufacturing Broadening service portfolio / establishment of contract development services Building up of development centre in Hamburg Planning and start of construction of the new large scale GMP facility in Bovenau First long-term commercial development and supply agreement for large scale facility signed Initiation of GMP production in Bovenau Acquisition by Gedeon Richter Plc and HELM AG Start of in-house development projects Fully remodelled Hannover facility in operation Capacity enlargement in Bovenau More than 20 years of experience in biopharmaceuticals production 3 development and production......

Words: 1064 - Pages: 5

Business Analysis

...sepatu, sedangkan kalo beli, 1 pun belum tentu dapet. Gitu ceritanya.. Us : Ooo gitu kak, terus awal banget bikin bisnis ini kayak buka toko kecil dulu atau kayak online shop gitu kak? Kak Yuta : Awalnya tuh Yukka sama Putera ya bikin – bikin aja, terus temen - temennya liat dan mulai minta bikinin. Terus lama – lama dari mulut kemulut aja sih makin lama makin banyak yang mesen, akhirnya bikin kayak online shop gitu lewat Facebook, Twitter, Blog dan lain – lain. Makin lama makin banyak, mereka coba buka store gitu di Bandung, kayak mini store gitu. Nah pas diliat permintaanya naik signifikan banget, online shop juga makin rame, bukalah mereka di Jakarta, dan sekarang udang sampe Tangerang, Bekasi, sama Surabaya. Us : Wah… terus kak bisnis ini udah berapa tahun sih kak dari bener – bener awalbanget sampe udah punya banyak cabang di kota – kota besar gitu? Kak Yuta : Udah sekitar 4 tahun sih kalo diitung dari awal banget Yukka sama Putera bikin bisnis ini. Us : Terus kak Brodo ngerekrut pegawai – pegawainya kayak gimana kak? Mungkin kebanyakan dari temen – temen deket atau dari luar? Kak Yuta : Kalo pegawai sih dari awal banget Yukka sama Putera pastinya ngajak temen – temen deketnya dulu gitu sih yang mereka percaya siapa dan sesuai sama bidangnya, kalo makin kesini yam akin beragam ga cuma temen – temennya Yukka sama Putera doang kayak yang udah diajak nanti bisa aja ngajak temennya lagi untuk masuk, tapi ya tetep sesuai sama bidang yang diperluin. Makin......

Words: 3903 - Pages: 16

Wk9 Homework Statistic

...Part A It is easier to control the size of alpha and beta if the sample size is large, therefore in determining their value they need to insure a large sampe size. Because this has to deal with drug safety and efficacy, which are important for FDA approval, the alpha should be appropriately large--meaning that you have a higher chance of rejecting the hypothesis that the drug is safe when it fact actually is. Although it shouldn't be too large since you don't want to send to waste a good product. This would give less room for type II error, which would mean you would accept the null hypothesis when if fact it is false. They don't want to say a drug is safe and effective when it actually isn't. Part B Type I error means that you reject the null hypothesis when it is true. Therefore for Set 1, you reject that the drug is safe when it actually is. And for Set 2 you reject that a drug is effective when it actually is. For each of these sets, a type I error would be of concern because you'd actually waste a good profitable product due to bad statistics. Part C Type II error means that you accept the null hypothesis when it is false. For set 1 you would accept that the drug is safe when it actually isn't. For Set 2 you would accept that a drug is effective when it actually isn't For set 1, accepting safety for a drug that could be dangerous, can lead to injury death and subsequently law suits. That's unethical and......

Words: 357 - Pages: 2

Sci 220 Uop Course Tutorial/ Tutorialrank

...recommended number of servings from each group, explain why. Propose how you might consume the recommended number of servings from each group in the future. • Did your diet provide an adequate variety of foods, or were your choices limited? Refer to the Food Pyramid in iProfile to see how you fulfilled your goals for the various food pyramid groups. If you did not eat a variety of foods, how might you expand your field of choices? • Compare your diet to that of the sample profile for Kelly Watson. Whose diet provides the best opportunity for health and well-being? Which profile provides the best philosophy of health? Provide a rationale for your answers. Note: Please see the instructions in iProfile found within the heading/link “Sampe Profile” for the gathering of Kelly Watson’s profile information. After it has been saved and downloaded, it will arrive as a zip file. Be sure to “unzip/extract” the profile information for Kelly Watson before importing the data into iProfile. If the information is not “unzipped/extracted”, an error message will be received. Cite two references other than the course texts. Format your paper consistent with APA guidelines. ------------------------------------------------------------- SCI 220 Week 1 Individual Assignment Health and Nutrition Worksheet (2 Sheets) For more course tutorials visit www.tutorialrank.com Tutorial Purchased: 6 Times, Rating: A+ This Tutorial contains 2 Different Sheets the Material: Health......

Words: 1757 - Pages: 8

Sci 220 Academic Professor / Tutorialrank.Com

...recommended number of servings from each group, explain why. Propose how you might consume the recommended number of servings from each group in the future. • Did your diet provide an adequate variety of foods, or were your choices limited? Refer to the Food Pyramid in iProfile to see how you fulfilled your goals for the various food pyramid groups. If you did not eat a variety of foods, how might you expand your field of choices? • Compare your diet to that of the sample profile for Kelly Watson. Whose diet provides the best opportunity for health and well-being? Which profile provides the best philosophy of health? Provide a rationale for your answers. Note: Please see the instructions in iProfile found within the heading/link “Sampe Profile” for the gathering of Kelly Watson’s profile information. After it has been saved and downloaded, it will arrive as a zip file. Be sure to “unzip/extract” the profile information for Kelly Watson before importing the data into iProfile. If the information is not “unzipped/extracted”, an error message will be received. Cite two references other than the course texts. Format your paper consistent with APA guidelines. --------------------------------------------------------------------------------------------- SCI 220 Week 1 Individual Assignment Health and Nutrition Worksheet (2 Sheets) For more course tutorials visit www.tutorialrank.com the Material: Health and Nutrition Worksheet. the completed worksheet as a......

Words: 1110 - Pages: 5

Sci 220 Potential Instructors / Tutorialrank.Com

...recommended number of servings from each group, explain why. Propose how you might consume the recommended number of servings from each group in the future. • Did your diet provide an adequate variety of foods, or were your choices limited? Refer to the Food Pyramid in iProfile to see how you fulfilled your goals for the various food pyramid groups. If you did not eat a variety of foods, how might you expand your field of choices? • Compare your diet to that of the sample profile for Kelly Watson. Whose diet provides the best opportunity for health and well-being? Which profile provides the best philosophy of health? Provide a rationale for your answers. Note: Please see the instructions in iProfile found within the heading/link “Sampe Profile” for the gathering of Kelly Watson’s profile information. After it has been saved and downloaded, it will arrive as a zip file. Be sure to “unzip/extract” the profile information for Kelly Watson before importing the data into iProfile. If the information is not “unzipped/extracted”, an error message will be received. Cite two references other than the course texts. Format your paper consistent with APA guidelines. ------------------------------------------------------------- SCI 220 Week 1 Individual Assignment Health and Nutrition Worksheet (2 Sheets) For more course tutorials visit www.tutorialrank.com Tutorial Purchased: 6 Times, Rating: A+ This Tutorial contains 2 Different Sheets the Material:......

Words: 1451 - Pages: 6

Sci 220 Course Success Begins / Snaptutorial.Com

...recommended number of servings from each group, explain why. Propose how you might consume the recommended number of servings from each group in the future. Did your diet provide an adequate variety of foods, or were your choices limited? Refer to the Food Pyramid in iProfile to see how you fulfilled your goals for the various food pyramid groups. If you did not eat a variety of foods, how might you expand your field of choices? Compare your diet to that of the sample profile for Kelly Watson. Whose diet provides the best opportunity for health and well-being? Which profile provides the best philosophy of health? Provide a rationale for your answers. Note: Please see the instructions in iProfile found within the heading/link “Sampe Profile” for the gathering of Kelly Watson’s profile information. After it has been saved and downloaded, it will arrive as a zip file. Be sure to “unzip/extract” the profile information for Kelly Watson before importing the data into iProfile. If the information is not “unzipped/extracted”, an error message will be received. Cite two references other than the course texts. Format your paper consistent with APA guidelines. ---------------------------------------------------------------- SCI 220 Week 2 DQ 1 For more classes visit www.snaptutorial.com What are some of the major functions of macronutrients? In the past week, what were some prime sources of macronutrients in your own diet? Post a 200-300 word response to the......

Words: 829 - Pages: 4

Tes Lalalal

...tes ah. 1. Ticketing online (blitz ok) - Blitz --> lebih gampang kalau ada blitz card, bisa beli online dari kost, milih tempat duduk dan gak terikan oleh s/d jam 11 siang. datang ke blitz nge pas waktu tayang jadi bisa langsung nonton. , ni salah satu perusahaan menurut gw yang nerapin IT sampe ke strategic perusahaannya. - xxi --> sudah bisa pilih tempat duduk tapi cuman sampe jam 11 itu juga kalau jam 11 kurang 10 dah gak bisa di beli . software ticketing client sama ticketing di counter bioskop kagak integrasi. tapi iklan pembelian tiketnya wahh banget 2. ticketing di counter (xxi ok) - blitz --> antri nya panjang, ane kalau nonton dadakan di CP pasti antri panjang. counter sekalian jualan makanan. - xxi --> kalau nonton di TA, paling lama antri 2-3 orang kecuali kalau satnight, beuhhh promo buy 1 get 1 free bca bikin antrian sembako. 3. promo ticket (blitz ok) - blitz --> sekarang banyak kerja sama dengan CC, mandiri, permata, telkomsel friday dan cc lainnya. bisa ada promo buy 1 get 1 free - XXI --> semenjak promo BCA cuman bisa sabtu ane dah males ke XXI 4. suasana counter (blitz cozy) - blitz --> lebih enak, sofa nya banyak. Suasana rada gelap, untuk anak muda yang pacaran asik. - xxi --> tempat duduknya dikit, jadi kalau nunggu film kudu muter" mall. Muales banget kalau muter". 5. staff (xxi ok) -blitz --> apa memang pangsa pasarnya untuk anak gaholl dan anak muda, pakaian santai banget. sebenarnya kalau liat di sisi lain, mereka ini pengen...

Words: 650 - Pages: 3

123213

...nyebrang takutt. Kalo pendengaran gak sampai. Sy biasanya kalo nyebrang minta bantuan orang. Tp untuk keluar sndiri bapak bs sendiir/didampingi? Bs sendiri. Butuh keluar rmh kunjungi teman atau ada urusan lain. Sangat membantu cuma kalo menyebrang jalan edukasi kpd masyarakatnya ajaa.  Masukan: kalo braille pertama menurut bapaknya agak sulit karena harus belajar duluu. Biasanya alat2 menggunakan braille teknologinya tinggi. Ada voice jugaa tnggl denger. Misalkan 5 langkah ke kiri bs lgsg respon. Kan kt tau tunanetra biasanya memakai tongkat. Mnrt bapak dgn menggunakan tongkat paling utama tuh tongkat. Meski tongkat gabs mendeteksi benda di atas. Misalnya ada portal, kadang ada portal setinggi dada. Karna gamgkn mengayunkan tongkat sampe atas. Jd tongkat + alat. Paling efektif. Sesuatu yg di depan bkn benda. Msalkan lubang. Krn tongkat itu bs membantu tunanetra mengetahui tekstur jalan. Misalkan tanah, rumput, atau aspal, berbatu. Dalam mslh tongkatnya sndiri, cpt patah. Bahannya dr pipa. Diberi tali. Besi2 alumunium gt sehingga kadang tersangkut/keinjek bengkok. Kadang tongkatnya tdk sengaja kelindes motor. Harganya kurang lebih 30 rb-70,80, 100 rb. Bs dibeli di pengrajin2. Cukup bagus yg aga mahal itu. Seperti besi yg lebih kuat/lebih tebal. Kisaran usia nya disini rata2 usianya beragam. Dari balita, smp sudah 50-60an tahun. Untuk usia belajar ga menutup kemungkinan untuk mulai belajar. Karena tunanetra beda dgn anak jalan/terlantar. Karena mereka bisa......

Words: 884 - Pages: 4

Sci 220 Course Be Your Dream / Snaptutorial.Com

...recommended number of servings from each group, explain why. Propose how you might consume the recommended number of servings from each group in the future. Did your diet provide an adequate variety of foods, or were your choices limited? Refer to the Food Pyramid in iProfile to see how you fulfilled your goals for the various food pyramid groups. If you did not eat a variety of foods, how might you expand your field of choices? Compare your diet to that of the sample profile for Kelly Watson. Whose diet provides the best opportunity for health and well-being? Which profile provides the best philosophy of health? Provide a rationale for your answers. Note: Please see the instructions in iProfile found within the heading/link “Sampe Profile” for the gathering of Kelly Watson’s profile information. After it has been saved and downloaded, it will arrive as a zip file. Be sure to “unzip/extract” the profile information for Kelly Watson before importing the data into iProfile. If the information is not “unzipped/extracted”, an error message will be received. Cite two references other than the course texts. Format your paper consistent with APA guidelines. -------------------------------------------------------------------------- SCI 220 Week 1 Individual Assignment Health and Nutrition Worksheet (2 Sheets) For more classes visit www.snaptutorial.com the Material: Health and Nutrition Worksheet. the completed worksheet as a Microsoft® Word document......

Words: 680 - Pages: 3

Tsubasa Tokyo: Revelations Episode 2 English Dubbed | #elektromobilnosc | Die Pest